Πώς χάνεται μια πατρίδα

Μια έκκληση γεμάτη πάθος, μια προειδοποίηση προς όλο τον κόσμο ότι ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός διαβρώνουν τα θεμέλια της δημοκρατίας.

Εκπτωτική προσφορά "ΠΟΛΙΣ"

Προσθήκη στη Λίστα Επιθυμιών
Προσθήκη στη Λίστα Επιθυμιών

Συγραφέας: Ece Temelkuran

Η Ece Temelkuran είναι βραβευμένη Τουρκάλα δημοσιογράφος και πολιτική σχολιάστρια, κείμενα της οποίας έχουν δημοσιευτεί στους New York Times, στο New Statesman, στη Frankfurter Allgemeine και στο Der Spiegel. Με το μυθιστόρημά της Η Μαγική Πνοή των Γυναικών απέσπασε το Πρώτο Βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Βιβλίου του Εδιμβούργου και το Βραβείο Ambassador of New Europe. Έχει αναγνωριστεί δύο φορές ως η πιο πολυδιαβασμένη πολιτική αρθρογράφος της Τουρκίας και έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στους δέκα ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τρία εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο Πώς χάνεται μια πατρίδα.

Μεταφραστής/τρια: Νίκος Ρούσσος

ΘΕΣΗ ΣΕΣΙΓΚΛΙΑΤΙ, ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 21300 Διεύθυνση συμβολαίου

Εκδότης/τρια: Μαρία Οικονομίδου

Σελίδες: 248

ISBN: 978-960-653-024-1

Ημερομηνία έκδοσης: 27/12/2020

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο

Κατηγορία
Πώς χάνεται μια πατρίδα

   Ξεφυλλίστε το
Κατηγορία
Πώς χάνεται μια πατρίδα

Ξεφυλλίστε το

Περιγραφή

Δεν θα μπορούσε να συμβεί εδώ. Η Ece Temelkuran άκουσε λογικούς ανθρώπους στη Βρετανία να προφέρουν αυτά τα λόγια τη βραδιά του δημοψηφίσματος για το Brexit. Άκουσε λογικούς ανθρώπους στην Αμερική να τα λένε τη νύχτα που o Τραμπ εκλεγόταν υπό την ιαχή «Χτίσε το τείχος». Άκουσε λογικούς ανθρώπους στην Τουρκία να τα λένε όσο ο Ερντογάν έστηνε εκλογές, ξανάχτιζε την οικονομία πάνω στην ευνοιοκρατία και βάφτιζε τρομοκράτες τους πολιτικούς του αντιπάλους. Το Πώς Χάνεται μια Πατρίδα είναι μια έκκληση γεμάτη πάθος, μια προειδοποίηση προς όλο τον κόσμο ότι ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός διαβρώνουν τα θεμέλια της δημοκρατίας. Η βραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας Ece Temelkuran εντοπίζει τις πρώτες προειδοποιητικές ενδείξεις ενός φαινομένου το οποίο εκδηλώνεται σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να προσδιορίσει μια παγκόσμια τάση και να οπλίσει τον αναγνώστη με τα μέσα για να την εκθεμελιώσει. Προτείνοντας εναλλακτικές, παγκόσμιες απαντήσεις στα πιεστικά πολιτικά ζητήματα της εποχής μας, η Temelkuran διερευνά την ύπουλη ιδέα του «πραγματικού λαού», τη νηπιοποίηση της γλώσσας και του δημόσιου λόγου, τον τρόπο με τον οποίο το γέλιο μπορεί να αποδειχθεί ψεύτικος φίλος και τους κινδύνους που γεννά η υποτίμηση του αντιπάλου. Πλέκει απομνημονεύματα, ιστορία και οξυδερκή επιχειρήματα σε μια επείγουσα και εύγλωττη υπεράσπιση της δημοκρατίας. Οι λογικοί δεν μπορούν πια να παρηγορούνται με τη σκέψη ότι «δεν θα μπορούσε να συμβεί εδώ». Συμβαίνει. Και σύντομα μπορεί να είναι πάρα πολύ αργά.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,48 kg
Διαστάσεις 150 × 230 cm

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Πώς χάνεται μια πατρίδα”